TAB

Tuesday, October 4, 2011

Tali Skipping - Senang. Praktikal?


Bila perut dah semakin membuncit.
Bila badan dah semakin mengembang.
Hati pula semakin risau.

"Pergi gym nak tak?"

"Jomlah jogging petang2 ni"

Sudah banyak persoalan-persoalan diatas diajukan. Tapi badan ni rasa liat sangat. Kadang2 kata2 diorang tu macam perli aku je. Aku tahu aku agak BESAR tapi bukan lah gemuk pon. kan? kan? chubby sikit tu mungkin ada. Tapi cute jugak apa ! haha...

"Bukan tak nak pergi gym, tapi its cost a lots of money. Nak harap duit pt? memang tak cukuplah"

"Jongging? Bila badan dah letih balik dari kelas memang harapan nak gerak keluar rumah"

Lepas memikirkan solusi terbaik. Aku pilih skipping rope. Senaman yang sangat senang dan berkesan.


Hati ni rasa gembira bila baca dekat belakang bekas plastik tu dia tulis :
" skipping is an excellent all-round excercise that targets all major muscle groups including legs, arm, back, abdominals and buttocks. Ideal for cardiovascular conditioning."

Kebaikan skipping rope:
- membakar 1000 kalori dalam 1 jam
- 10 minit berskipping bersamaan 8 minit berjalan
- murah
- tak payah keluar rumah
- jimat duit ptptn

Aku nak kongsi 2 video dari YouTube berkenaan teknik berskipping. Satu dari lelaki dan satu lagi daripada wanita.

Coach Wanita



Coach Lelaki


Sudah tengok kedua2 video? Dapat kenal pasti apa perbezaannya?

Perbezaannya : Coach wanita dari mula sampai habis video tak berhenti-henti bercakap. Coach lelaki langsung tidak mengeluarkan walau sepatah kata. Hanya menggunakan muzik latar dan tulisan.





wsm : kaum wanita jangan marah ye? hehe...
: harap2 berkesanlah benda ni.

6 comments:

selamberK said...

kire pompuan mmg terbukti byk cakap x kire kt mne tmpt pon la eh??hahha

Khairul Rahman said...

selamberK : hehe..tak nak cakap apa2..tapi video tu dah membuktikan segalanya.hehe

Pudin Monster Hunter said...

Hahahahaa(ditujukan pd video pmpuan byk ckp).LOL =D

Khairul Rahman said...

Pudin Monster Hunter : hehe..terbaik !

aeisyah hanum said...

tak marah pun...

Khairul Rahman said...

aeisyah hanum : alhamdulilah..kerana anda menerima hakikat..hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...