TAB

Friday, November 11, 2011

Cara Memadam Akaun Facebook Secara Kekal

Tak tahu pulak ade aplikasi ni. Dulu tahu boleh deactive je.

Tadi kawan aku bagitahu. Terus aku google.

Cara-caranya:

1. Pergi URL ni
https://www.facebook.com/help/search/?q=how+do+i+delete+my+account
atau klik je SINI


2. Klik "How do I permanently delete my account?"


3. Klik "submit your request here"



4. Akhir sekali klik "Submit"



Tapi untuk membuatkan akaun facebook dipadam secara kekal, ada syarat-syaratnya:
  • Akaun anda akan deactive dahulu selama 2 minggu. Jika anda tidak melakukan APA-APA AKTIVITI berkaitan facebook dalam tempoh 2 minggu, barulah akaun anda akan dipadam secara kekal.
  • APA-APA AKTIVITI merangkumi : melog masuk (log in), tidak menggunakan fb dalam aplikasi lain seperti iPHONE dll., atau menekan button LIKE.
  • Untuk mengurangkan risiko anda secara tak sengaja ter'log in', delete semua history.
  • Kalau tangan tu gatal jugak nak log in, Pemadaman Akaun akan DIBATALKAN.
Sumber : facebook








WSM:
- selalunya orang berani deactive jek kan, kali ni apa kata delete pulak. ada bran? -

13 comments:

yansuzianna said...

ak dah wat dah nuar...diisytiharkan ak berani....hahahha...

Khairul Rahman said...

yansuzianna : serius lah kau dah buat? memang berani! heheh...

yansuzianna said...

seyess la nuar...dah dua kali ak wat...hahahhaa...

Khairul Rahman said...

yansuzianna: dua kali? means tak adelah berani sgt...sebab lepas tu kau akan buat lagi akaun baru...hehe

yansuzianna said...

mmg la...kali pertama pas ak delete je trus ak wat baru..tp kali ke2 lame ckit la...hahhaha...^^

Khairul Rahman said...

yansuzianna : hahaha..boleh ek macam tu. macam takde faedah je kau delete fb tu...

yansuzianna said...

mmg x de faedah nye..saje ubah angin..hahhaha...^^

Khairul Rahman said...

yansuzianna : ikot suka kau lah..janji happy ^^,

Nafisah Ruslan said...

kadang2 memang pk nak pdam terus je fb ni. tapi sedih pulak kalau ingat dekat kawan2 yang x slalu kontek tu..

Khairul Rahman said...

Nafisah Ruslan : betol..dengan fb ni jugak kite dapat latest info pasal kawan kita kan...

Edy Fee said...

bgus jugak tip ko ni.hehehehhee
bleh gak la padam betul2....
dh follow balik

Khairul Rahman said...

Edy Fee : saje buat entry ni utk masa hadapan kalau nak delete ke. Tq follow aku balik...

pyeja 'n'purple said...

thank yaw..
jenuh cri tuto tok matikan terus fb tu... dpt jugak akhirnya//thank again ya...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...