TAB

Tuesday, November 15, 2011

Malam Simfoni Hadhari - minit yang berharga

Dah dekat tiga minggu peristiwa ni berlaku. Tapi baru sekarang aku terasa nak publish to public.

Jumaat beberapa minggu lepas, aku ada masuk satu pertandingan menyanyi lagu kerohanian yanng dipanggil

'MALAM SIMFONI HADHARI' sempena Minggu Kesenian Islam Sejagat (KISS).

Aku tak plan pon nak masuk. Tapi kawan aku, Asma ajak. Lastly masa pertandingan dia tak masuk pon. Geram jek. Tapi terima kasih juga dekat dia, sebab kalau dia tak ajak aku tak akan dapat kenangan ni. Terma kasih sekali lagi kepada beliau dan Azri kerana temankan aku semasa pertandingan malam tu.

Aku menyampaikan lagu 'Padamu Ku Bersujud - Afgan'. Aku ada dengar suara2 yang mengatakan

"Lagu tu bukan nasyid"

Ya. Lagu tu bukan lagu nasyid. Tapi syarat pertandingan, lagu mestilah berunsurkan kerohanian. Jadi rasa nya aku tak melanggar syarat penyertaan.

Alhamdulillah rezeki aku. Esoknya semasa malam penutup KISS, aku diumumkan sebagai johan kategori solo.

Jadi aku nak kongsi video semasa persembahan penutup KISS tu. Video masa pertandingan tu aku tak rekod pulak.



Tentang video ni :
  • Jururakam: Ija dan Ana
  • Video ni bermula dengan sebutan 'KELAM'. Sepatutnya 'KU MENATAP DALAM KELAM'
  • Minit ke 2.00 hingga 2.15 : aku sebenarnya salah lirik.
  • Minit ke 2.07 hingga 2.12 : aku tergelak sikit sebab dah salah lirik sambil tengok emcee malam tu dekat sebelah kanan.
  • Tapi hanya aku, emcee dan beberapa ajk je perasan kesilapan malam tu.
  • PM Z puji nyanyian aku malam tu. Maksudnya dia tak sedar pon ape yg terjadi dekat atas pentas. ^^,
Ini pula beberapa gambar semasa majlis penutup KISS.









WSM:
- walaupon tak dapat plug dekan, dapat plug menyanyi pon jadilah -

12 comments:

mr.syazwan said...

wahh sdp suara ni kan



pisssssssst xleh bukak vid ni kat opis kena block

nanti kat umah ye

huhuhu

Anonymous said...

syabas bro..ko mmg artis ^^

Areyue Luvinnov said...

kan aq dah ckp ko ade pakej suare sedap hahaha,, ape lagi masuk lah "vokal bukan sekadar rupa" hehehehe ^.^ guraw jek.. =P

Khairul Rahman said...

mr.syazwan : nak kata sesedap anuar zain xdelah...ok nanti try dengar sedap ke tak suara aku ni...haha

anonymous : haha..thanks (siapa lah gerangannye ni agaknya)

Areyue Luvinnov : nak perli aku sebab takde rupa ke? huhu..sentap~

Areyue Luvinnov said...

nie aq xsuke nie..
ko nie sentap jek kje
x"macho" lah.. hehe
ko ade manisnye ok..

eyl_lia said...

wahhh..terbaekk..FAIZAL TAHIR lah katekan...hehee
tahniah kawan...

Saiazuan said...

wahh congrats :D

azri said...

mantap !!

Khairul Rahman said...

Areyue Luvinnov : haha...manis? hahaha (tak boleh tahan gelak)

eyl_lia : jauh sgtlah aku dgn faizal tahir..btw thanks sgt2x..

Saiazuan : thank you bro~

azri : kau lagi mantap kot...

aeisyah hanum said...

wahhh~semua komen yang bagus2 ni. nape kau tak nyanyi lagu anuar zain?

Khairul Rahman said...

aeisyah hanum : sebab tema lagu malam tu kerohanian...anuar zain mana ade lagu kerohanian...hehe

Anonymous said...

keep it up bro..study rajin2

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...