TAB

Monday, October 3, 2011

Menikmati Ikan Bakar Pernu-Umbai

Lepas perjumpaan beramai-ramai dengan student dan lecturer personal development kitorang decide keluar makan. Sebab rasa bengang sangat dengan meeting yang entah ape2 tu !

"Jomlah cari tempat makan yang jauh2" Syakir tiba2 bersuara.

"Kat mana?" Aku bertanya

"Entah. Try ikan bakar nak?"

Akhirnya persetujuan dicapai. Malam itu adalah misi mencari ikan bakar. Aku drive malam tu. So memang agak gila sikitlah aku bawak. haha...

Lepas bertanya beberapa orang, kitorang terjumpa signboard ikan bakar.

"Medan Ikan Bakar Pernu-Umbai"

Damn! Parking pon kena bayarkah? Nak untung je... Ok malas nak cakap banyak sebab perut dah lapar.

Masing2 pekerja mem'promote gerai masing2. Setelah berpusing2, gerai yang menjadi pilihan : Gerai Aneka Rasa.

Menu kitorang malam tu:
Ikan siakap bakar bersambal
Sayur campur
Sambal kicap
Nasi putih


























wsm : Kali pertama cuba ikan bakar dekat melaka ni. Harga ok lah kot. So kalau mengidam ikan bakar tu boleh cuba tempat ni.



2 comments:

selamberK said...

aik kena bayar dah ke kalau nk msuk?
try la g kt ALAI area CRYSTAL BAY.sne pon sdap gak.yg penting parking x bayaw.haha

Khairul Rahman said...

selamberK : a'ah. rm1 per entry. yeke sana sedap? insyallah akan cuba kat sana pulak

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...