TAB

Saturday, August 6, 2011

siapa tak pernah KENTUT?

Kentut kalau mengikut kefahaman aku ialah sejenis angin yang keluar dari satu rongga terbuka yang kadang kalanya berbau SEDAP kadang tak bau apa2.

tipu kalau korang tak pernah kentut!

AKU NAK TANYA SOALAN NI:

"pernah tak korang kentut masa tengah jalan-jalan dekat shoping complex?"

"kentut dalam keadaan suasana bising macam dekat pasar malam ke konsert ke?"



"kentut masa mandi a.k.a kentut dalam air?"



"dekat tempat kerja korang pulak macam mana?" hehehe...

"masa tengah dating dengan pakwe atau makwe ke?" masa ni mesti cover2kan nak keluarkan angin tu..hahaha...

"kentut time mandi a.k.a dalam air?" batal puasa!

"dalam lif pernah kentut tak?"



kalau yang ni pon korang tak pernah buat, memang korang tak normal. "kentut dekat rumah?"

Cukuplah dengan soalan tadi. kalau malu nak cakap korang pernah buat semua tu, cukuplah dengan melemparkan senyuman, aku dah paham. :-P

FAKTA TENTANG KENTUT

"Kentut, jika kerap dihidu boleh menyembuhkan perbagai penyakit berbahaya seperti sakit kepala, gangguan pada mata, emfisema, lelah, bronkitis (penyakit ape ni ek? haha..) dan sakit jantung..." kata seorang doktor yang bertugas dengan Pusat Kawalan Penyakit (CDC) di Amerika Syarikat. Ni kebenaran yang diberikan oleh seorang doktor ye bukan aku pandai2 reka.

setiap tahun kentut mempulihkan 800 kes serangan jantung, 250 kes angin ahmar,30,000 lelah dan 50,000 kes sakit telinga.

TIPS MENGURANGKAN BAU KENTUT

- minum teh herba
- kurangkan makanan tinggi serat e.g; kekacang, brokoli, kubis <<< ALAMAK..patot lah kentutku berbau! hahaha...
- kurang minum susu, yogurt
- bersenam
- makan secara teratur; kunyah dengan perlahan

Kepada sesiapa yang rasa tips ni macam tak best atau korang tak nak guna tips ni, abaikan. Lagi pun kalau kentut kita berbau orang dapat hidu. bila orang dapat  hidu, penyakit diorang akan beransur pulih. dan secara tak lansung kita dapat pahala kan? lagilah dibulan puasa yang pernuh berkat ni. berganda2 pahala lita dapat bila buat kebaikan dekat orang lain. hehehe...




* lepas ni jangan malu2 nak kentut kuat2
* kalau terhidu bau kentut jangan marah. sebaliknya kena rasa bersyukur sebab diorang mengurang penyakit kita.

5 comments:

_FiQa AiN_ said...

x masal...haha... :p

nas91 said...

busuk

khairul rahman said...

_FiQa AiN_ : apa yang anda cuba sampaikan..hehe

nas91 : kau memang busuk! haha

cx's said...

lepas ni jangan malu2 nak kentut kuat2. hahaha! tkleh blah. btw, jemput join. segmen cx's :geng UiTM by campus

khairul rahman said...

cx's : betol tu...lepaskan sekuat hati..akaka..insyallah saye join nanti ye..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...