TAB

Tuesday, July 10, 2012

VLOG? Mungkin Tidak...

Assalamualaikum dan Salam 1Kehidupan...


Tahu tak apa itu vlog?

Nama panjang, Video Blogging dan bila pendek disebut Vlogging. Kalau Blog kita menulis, tapi Vlog ni kita bercakap. Atau dengan kata lain, bercakap sorang-sorang depan kamera macam tak betul yang selalu kita tengok dalam Youtube.

Tak faham lagi. Cuba tengok video bawah ni... 


Itu video Anwar Hadi. Salah seorang Vlogger hebat selain Mat Lutfi. Rasanya mungkin yang tak faham dah faham sekarang. Kalau tak faham juga tak tahulah..

Pernah beberapa sem lepas, kawan aku tanya 
"tak nak jadi macam Anwar Hadi ke?"

Masa tu aku tak kenal pon siapa mamat tu. Dan hati ni terus tertanya-tanya
"Apa lebih dia berbanding aku?"

Bila tengok cara Anwar Hadi bercakap, Oh. dia memang OHSEM! 

Anwar Hadi

Kalau nak bandingkan Mat Luthfi, Anwar Hadi dan aku... Memang jauh sangat. Aku tak rasa yang diri ni berbakat bercakap depan kamera. Kalau menyanyi mungkin boleh. HAHA..

Mat Luthfi

Jadi, kalau suruh aku buat Vlog sekarang ni, memang tak mampu lagi. Tunggulah 10 tahun lagi, masa tu mungkin.

Tapi tak semua vlog tu hebat. Pernah juga tengok video yang vlogger dia tak pandai cakap pon. Pakai webcam lagi. Sebenarnya tak kisah pon dia nak pakai webcam ke apa, tapi cara dia cakap tu aku rasa memang tak menarik langsung dan rasa nak TERGELAK.

Jadi kalau rasa diri tak ada bakat macam aku ni, rasa baik tak perlu nak memalukan diri. (Sorry kalau ada yg terasa)

Cuma apa yang aku nak persoalkan sekarang, kenapa vlogger malaysia yang hebat-hebat datang daripada penuntut di luar negara macam Mat Luthfi dan Anwar Hadi ni. Mana pergi Mahasiswa dalam negara? Tak kan tak ada bakat?


WSM:
- malu nak tunjukkan muka sendiri, dan kasi orang tengok -


5 comments:

lely shuhada said...

nisa kay pun asal vlogging. Dan secara jujurnya segala makian aku hamburkan bila aku tgk die vlogging. so annoying kan. tp as long as ade peminat takpe lah. ape pun yg kita buat, biar bakat tak berape shining sekarang ni..if yr supporters always wants you tak mustahil makin lama makin bagus. its all about demand. -trylah dulu ^_^ -

mohammad amirul said...

khairul buat la vlogging, mesti ramai yang support.

HANI said...

Maria elena? Vlogger kan? Utp student i guess. :)

Eena Arrina said...

dulu nk jugak try vlogger. tapi ea la,tak berbakat. kalau berlakon takpe.so, kalau nk cari pelakon tambahan ,sy ada.hihihihi.

Anum said...

Sebab depa hebat la depa pi luaq negara blajaq..yang ada kat sini pun hebat juga, tapi depa yang kluaq tu extra hebat la sampai dapat pi kluaq malaysia demi cari ilmu.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...