TAB

Wednesday, May 25, 2011

disebalik pemilik nama FARIZA ROSLAN

Hari ni aku nak bercerita tentang seorang hamba Allah yang diberi nama FARIZA ROSLAN. Sebelum aku buat post ni aku dah mintak izin tuan punya badan. Dan dia tak kisah. Bercerita tentang nama dia, aku sendiri tak pasti apa nama penuh dia. Adakah Siti Fariza Roslan? Nur Fariza Roslan? Atau Siti Nur Fariza binti Muhamad Roslan? haha... Entahlah, aku tak pernah terfikir pulak nak tanya!. tak pelah. Nanti aku tanya dia ok.

Aku pasti akan ada beberapa orang yang terkejut dengan post ni. Kenapa? hehehe... adalah...

Mungkin juga ada yang tak tahu aku dengan dia sebenarnya kenal! hahaha...

Siapa dia ni sebenarnya?

Dia ni seorang student UiTM KBM. Student HR. asal Rengit. Mungkin ada student dekat situ yang kenal dia. Orangnya kecik-kecik. Tak tinggi, tapi memang rendah...hehe (sorry) Walaupun kecik, tapi ramai jugak yang minat dia ni! So sesiapa yang rasa-rasa minat dekat dia ni boleh ar add fb dia ni >>fariza roslan<<

Tapi apa kaitan dia dengan aku?

Dia kawan baik aku dekat kampus ni. Aku kenal dia mase sama-sama buka puasa dekat Pizza tahun lepas. Itulah kali pertama aku jumpa dia. Sebelum ni memang tak pernah. Mungkin kecik sangat kot sebab tu tak perasan...hehehe (sorry lagi!) Sejak tu kitorang mula rapat.

Kitorang selalu jugak keluar sama. Jusco ke Tesco ke Jusco. Belajar sama. Selalunya dekat libraby bawah UiTM. Banyak juga yang kitorang share.

Tapi apasal aku sebok-sebok nak cerita pasal dia ni?

Saja. Aku just nak terus terang dekat beberapa orang ni, yang aku dengan dia hanyalah kawan baik. Tak lebih dari tu. Dia faham aku, jaga perasaan aku. Aku selesa kawan dengan dia. Dia kawan dengan aku pun sebab ikhlas. Tak ada sebab-sebab lain. Cuma aku je kadang tak pernah faham dia. hahaha... Lagi pun aku ni jenis tak ramai kawan. Jadi aku appreciate pada sesiapa yang sudi kawan dengan aku.

Korang mesti akan tanya soalan ni kan:

"apasal tak couple jek?"

Eh. Kitorang memang couple lah. Tapi bukan couple yang bercinta, but couple as a good friend. Aku ada prinsip dalam hidup. 'aku tak akan bercinta dengan kawan aku. kalau aku betul-betul nak bercinta aku akan takel orang yang aku minat tu sebelum aku kenal dia sebagai seorang sahabat.'

"Takut bertepuk sebelah tangan ke?"

Tak adalah. cuma aku memang tak suka nak main tepuk-tepuk ni. Alang-alang nak tepuk baik aku tampar jek! hahaha...

So kalau korang nampak kitorang berdua-dua dekat luar tu, janganlah fikir yang bukan-bukan. Kitorang kawan jek.

ni lah cik fariza tu. kalau ada sesiapa berkenan tu cepat2lah takel sebelum terlambat!



*aku kawan tak mengenal jantina.
*aku sanggup berkorban demi kawan-kawan aku. cuma kadang2 diorang je tak nampak T_T
*tapi kalau ada seseorang yang dah kutuk aku dari belakang dan aku tahu! aku maafkan dia. aku tetap kawan dengan dia. cuma aku tak akan iklas kawan dengan dia.
*pesanan terakhir - hargailah kawan-kawan korang!

20 comments:

Lieya Nazliah said...

oh :DD
tabik spring .toink.toink.toink .

khairul rahman said...

Apesal nak tabik lak ni? Haha

nas91 said...

adik kpd Zarif Roslan & Shahril Fiqri Roslan ke? ^^

Izz said...

"tapi kalau ada seseorang yang dah kutuk aku dari belakang dan aku tahu! aku maafkan dia. aku tetap kawan dengan dia. cuma aku tak akan iklas kawan dengan dia."

eyh eyh same la kita.haha

a h m a d s y a k i r said...

sye nak tekel!! hee

khairul rahman said...

Nas: aah.dak kelas diorg ni
Izz: same ke? Hehe. Ade jodoh kot kite
Aker: amiklah selagi masih bkesempatan..

atira ator said...

hahhahaa,,,,
gud job!!!!

khairul rahman said...

Tq ator wlaupon aku xpaham ape ko mksdkan..haha

atira ator said...

senget~

Lieya Nazliah said...

mksud aq sbb brani lah bwt pengakuan mcm niy sal someone . wlpun hnye kwan .

faizal said...

boley2,..hahaha

khairul rahman said...

Lia: owh ok baru paham

so_what said...

thnks! at least u let me know what is going on between u and her. good luck dude.

khairul rahman said...

Tq mr so what..i guess i know u..haha

ayie said...

eh kita sekampus.. serius comel fariza..tak perasan pon kat kbm..hehe

khairul rahman said...

Yeke sekampus...comelkan die..hehe
Tp da berpunya skank...melepas..haha

miz mirah said...

nuar:selagi ko di bumi Allah nie..ko bebas nak kawan ngan sape2 pown...pi jalan owg laen nak kata ape pown..

Pudin Monster Hunter said...

Ha klau camtu, ko pun jgn nk cpt slh phm kat org lain jgk ok. Praktik kan teori nasihat anda. Hahahaa~ p/s: aku bleh phm sgt bila dah bc ni. kah3. goodluck~ ^.^

Khairul Rahman said...

miz mirah : oh yeah! itu sangat betol..hehe

Pudin Monster Hunter :ini post lama din...sekarang dia dah ada pilihan hidup die

Sharul Nizam said...

bukan ke kau jatuh longkang masa ni? HAHA.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...