TAB

Friday, December 10, 2010

12 perkara paling aku tak suka bila tengok wayang !

Wayang sekarang ni dah menjadi hobi aku lah pulak.
Tapi aku bukanlah selalu sangat tengok wayang pon.
Sekadar melepaskan rasa tension dan rase boring
Aku dapat ilham nak tulis perkara ni masa aku tengok Harry Potter hari tu.

pandangan dari luar
So ni adalah antara perkara paling aku tak suka bila tgk wayang :
  1. orang yang masuk lambat ke pawagam.lagi2 kalau orang tu lalu depan kita.
  2. iklan yg panjang lebar sebelum nak start cerita.
  3. nak tengok cerita lain sekali keluar cerita lain daa.. aku pernah terkena sekali kat MBO umall!
  4. tengah syok2 tengok cerita, tiba2 ada orang nak keluar lalu depan kite. nak pergi toilet lah ape lah! sebelum masuk panggung tak nak pulak pergi toilet!
  5. bunyi plastik jajan or orang makan popcorn. terutama masa scene yg senyap.
  6. plastik jajan ok lagi. tapi lagi tak suka bila dengar suara bayi menangis! kalau dah taw anak tu kecik lagi tak payah lah bawak! menyusahkan orang lain jek.
  7. anak kecil bertanya itu dan ini. "ayah kenape org tu mati.ayah ape tu..ayah, ayah, ayah!" nak je aku sound bapak die tu!
  8. orang main pakai duduk je. lain kali sebelum masuk panggung belajar abc dulu ok!
  9. berbual dalam wayang.agak2 lah kalau dah tengok cerita tu pon tak payah lah nak cerita sampai satu hall dengar.
  10. buat2 sedih or buat2 lawak. menganjing giler. aku tahu korang tak ada perasaan tapi aku nak amik feeling! hormat sikit.
  11. buat filem sendiri. kepada yg couple2 tu tak tahu malu ke? ingat saya tak nampak??
  12. buka pintu cepat sangat (time nak habis cerita). aku kadang2 tu nak tahu jugak siapa director siapa producer siapa buat musik dan siapa pelakonnya... 
so lepas nie sesiapa yang terasa tu. hormatlah privasi orang lain. panggung tu bukan hak persendirian anda.

wassalam.

4 comments:

atira ator said...

hahahaha,,,,,
ko kne usulkan opinion ko ni kat setiap cinema,,,
suh diaowg wat rule ni,,,
hahaahha

Nadjwa AB said...

Mak ai. Terasa sehh. Kdg2 yg terborak lbh tuh die terckp kuat tnpa disedari. Al maklum laa. Excited kn? HAHA. Selain drpd tuh aku stuju.. Caye la nuar. ;D

khairul rahman said...

tira: aku nak cadangkan letak seat belt kat kerusi tu..hhaa

wawa : alah..xboley bukak blog ko ar..

atira ator said...

agk la wehhh,,,,
seat belt,,,ko pikir nak naik kete ker???
hahahha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...